Pyöräilyä toukokuussa

Näin se talvi on taitettu ja puissa ovat jo isot lehdet. Vihreä paistaa taas silmään ja sinistä vettä näkyy jälleen. On se hienoa nämä erilaiset vuodenajat. Olen itse vannoutunut talvi-ihminen. Tykkään lumikenkäillä, jota sain viime talvena taas harrastaa pienen tauon jälkeen. Meidän Ruska-koira, roduiltaan husky/suomen lapinkoira/lapin porokoira, on talvesta toista mieltä. Otin sen, jotta saisin lenkkikaverin lumikenkäretkilleni. Käyhän se mukana, jos pakkasta ei ole -10 astetta enempää. Sen jälkeen palelee tassuja, ai että, niin vietävästi. Sen on pakko päästä takan eteen lämmittelemään lenkin jälkeen. Oletko sinä kesä- vai talvi-ihminen?

Tykkäätkö liikkua ulkona mieluiten mihin vuodenaikaan? Olen käynyt nyt muutaman kerran pyöräilemässä. UKK-instituutin asiantuntija Minna Aittasalon (2021) mukaan se on todella tehokasta liikuntaa. Ei uskoisi miten paljon kroppa tekee töitä vaikka vain istuu ja nauttii maisemista. Jaloissa on paljon lihaksi ja niiden liikuttaminen vaatii paljon verta. Jotta veri kiertää sydämestä jalkoihin, tekee meidän keho ison työn. Pyöräillessä hengästyy huomaamattaan. Myös nivelet tykkäävät pyöräilystä. Nivelen rakenteille ei tule niin suurta kuormitusta kuin esimerkiksi kävellessä.

Kuvaaja: Henna Oikarinen

Kesäkuussa olemme suunnitelleet kollegan kanssa tekevämme venyttelyvideoita. Tulen julkaisemaan niitä nettisivullani sekä facebookissa syksyn aikana. Jos sinulla on toiveita, minkälaisia venytyksiä tai liikkuvuusharjoitteita haluaisit nähdä, voit kommentoida tähän tai laittaa vaikka sähköpostia minulle. Toteutan niitä mahdollisuuksien mukaan.

Kesätauolla olen 16.6.-1.8.

Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne.

Henna Oikarinen
Koulutettu hieroja 
Yrittäjä

LÄHTEET

Aittasalo Minna 2021. Pyöräily on tehokasta ja nivelille ystävällistä liikuntaa. UKK-instituutin blogi. 11.2.2021 https://ukkinstituutti.fi/liikkuminen/liikuntalajit-ja-liikkumismuodot/pyoraily/. Viitattu 20.5.2021.